...
Inhoudsopgave

Als je een succesvolle contentstrategie wilt implementeren, is het opstellen van een contentplan een cruciale eerste stap.
Een contentplan is een document dat de inhoud van je marketingcampagne bepaalt en waarin je je doelen, doelgroep, boodschap en de kanalen waarop je deze wilt verspreiden, beschrijft. Het helpt je om gefocust te blijven en de consistentie te behouden in je content marketing strategie.

Stappen voor een goede contentstrategie

Logo Logo

Stap 1

Stel een contentplan op

Stap 2

Bepaal je boodschap en doelgroep

Stap 3

Kies je tone-of-voice en branding

Stap 4

Selecteer geschikte verspreidingskanalen

Stap 5

Evalueer en stuur bij indien nodig

1

Aantal blog
artikelen
geschreven

1

Aantal
landingspagina's
gemaakt

Content die daadwerkelijk omzet oplevert

Hoe komt de juiste
contentstrategie tot stand?

Als The Marketing Captain ben ik ervaren en deskundig op het gebied van contentstrategie. Hierdoor kan ik je helpen bij het opstellen van een effectief contentplan en goede content. Samen kunnen we jouw doelen bepalen, de juiste inhoudstypen en kanalen kiezen en de boodschap afstemmen op de behoeften en interesses van je doelgroep. 

Het belang van
een unieke boodschap

Nu je weet wat je doelen zijn en wie je doelgroep is, is het cruciaal om na te denken over de boodschap die je wilt overbrengen in jouw content. Je unieke verhaal en waarom je doelgroep jouw inhoud zou willen bekijken of lezen, spelen hierbij een centrale rol. Een effectieve boodschap is essentieel voor het aantrekken van de juiste doelgroep.

De rol van tone-of-voice,
branding en kernboodschap

The Marketing Captain kan je helpen bij het bepalen van de juiste tone-of-voice, branding en kernboodschap voor jouw organisatie. Deze elementen vormen de basis van je contentstrategie en bepalen hoe je met je doelgroep communiceert. Het is van groot belang om een consistente en aantrekkelijke boodschap te creëren die jouw merk onderscheidt van de concurrentie.

Het kiezen van geschikte kanalen
voor contentverspreiding

Ten slotte is het van belang om de juiste kanalen te selecteren voor het verspreiden van je content. Dit kan variëren van bloggen en video's maken tot het gebruik van social media of een combinatie hiervan. The Marketing Captain kan je helpen bij het bepalen van de meest geschikte kanalen die aansluiten bij jouw doelen en doelgroep. Door strategisch te kiezen waar en hoe je jouw content deelt, vergroot je de kans op succes in je marketing- en verkoopinspanningen.

De opvolging en bijsturing is minstens zo belangrijk als de creatie

Als we eenmaal een contentplan hebben opgesteld, zullen we regelmatig evalueren en aanpassingen maken. Dit om ervoor te zorgen dat de inhoud effectief blijft en je doelen blijft behalen. Door middel van analyses en rapportages, zullen we de prestaties van je inhoud in de gaten houden en indien nodig bijsturen. Ook zal er rekening gehouden worden met content policies zoals bijvoorbeeld die van Google.

Contentstrategie door
The Marketing Captain

Met mij als The Marketing Captain aan je zijde, kun je erop vertrouwen dat jouw content in goede handen is en dat je inhoud zal resoneren met je doelgroep en leiden tot groei en succes voor jouw bedrijf of organisatie. Dus, als je op zoek bent naar een partner die je kan helpen bij het opstellen van een effectief contentplan, dan ben ik hier om je te helpen!

De juiste contentstrategie is als een schatkaart die je de weg wijst naar het hart van je doelgroep.
Foto-small

© TMC Manuel Antonio, CR

Hulp nodig bij de juiste koers? Graag help ik je de juiste koers naar jouw (online) groei te vinden. Plan een afspraak in mijn agenda of neem direct contact met mij op!