...
Als The Marketing Captain kan ik je helpen om jouw SEA-campagne te optimaliseren en rekening te houden met het algoritme van Google.

SEA staat voor Search Engine Advertising en is een effectieve manier om jouw website of product bovenaan de zoekresultaten te laten verschijnen wanneer mensen zoeken naar specifieke zoekwoorden.

Samen realiseren we de benodigde SEA optimalisatie om zo meer rendement uit jouw budget te krijgen.
Zo halen we de doelstelling van jou.
Inhoudsopgave

Advertenties die daadwerkelijk omzet opleveren

1

Aantal advertenties
geoptimaliseerd

1

Budget
gespendeerd

Algortime van Google

Het algoritme van Google is erg belangrijk als het gaat om het optimaliseren van jouw SEA-campagne. Het algoritme bepaalt namelijk welke advertenties bovenaan de zoekresultaten verschijnen en hoeveel je per klik moet betalen om daar te staan.

Google houdt rekening met een aantal factoren om te bepalen welke advertenties het meest relevant zijn voor een zoekopdracht. Zo kijken ze bijvoorbeeld naar de relevantie en kwaliteit van jouw advertentie, de bestemmingspagina waar de advertentie naar verwijst en de relevantie van de zoekwoorden.

Als je jouw SEA-campagne wilt optimaliseren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Zoekwoordenonderzoek

Om te zorgen dat jouw advertenties relevant zijn voor de juiste doelgroep, is het belangrijk om te weten welke zoekwoorden zij gebruiken.
Voer een zoekwoordenonderzoek uit om te achterhalen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw doelgroep.

Op basis van deze zoekwoorden kun je advertentiegroepen maken en gerichte advertenties schrijven die aansluiten bij de zoekintentie van jouw doelgroep.

Optimalisatie SEA-advertentieteksten

Schrijf advertentieteksten die aansluiten bij de zoekopdracht en laat de voordelen van jouw product of dienst zien.

Maak gebruik van relevante zoekwoorden en zorg dat de tekst aantrekkelijk en duidelijk is.

Zorg voor de juiste landingspagina

Bij het opzetten van advertenties is het van essentieel belang om de juiste content op de landingspagina te hebben.

Een relevante en goed aansluitende landingspagina verhoogt namelijk de kans dat bezoekers langer op de pagina blijven. En hiermee het uiteindelijk overgaan tot conversie.

Het is daarbij belangrijk dat de landingspagina duidelijk en overzichtelijk is, zodat bezoekers snel en makkelijk vinden wat zij zoeken. Zorg er tevens voor dat de gewenste actie eenvoudig te ondernemen is.

Maak gebruik van targeting

Maak gebruik van targeting-opties om jouw advertenties te tonen aan de juiste doelgroep. Denk hierbij aan targeting op locatie, leeftijd, interesses en zoekwoorden.

Door gebruik te maken van de juiste targeting-opties kun je je advertenties effectiever maken en meer conversies genereren.

Experimenteer met verschillende opties om te zien welke het beste werken voor jouw specifieke doelgroep.

Kies het juiste type advertentie

Google Ads biedt een scala aan advertentie-indelingen om aan de behoeften van adverteerders te voldoen. Zo zijn er zoekadvertenties, display-advertenties, shopping-advertenties, videoadvertenties en app-advertenties.

Binnenkort zal ook het AI-gestuurd zoeken een belangrijke nieuwe ontwikkeling worden. Zoekadvertenties zijn tekst advertenties die verschijnen bovenaan of onderaan de zoekresultaten.

Display-advertenties verschijnen op websites die deel uitmaken van het Google Display Netwerk. Shopping-advertenties worden weergegeven wanneer mensen op zoek zijn naar producten op Google. Video-advertenties worden weergegeven op YouTube en andere websites die video’s hosten. App-advertenties zijn er voor het promoten van mobiele apps in de Google Play Store.

De juiste biedingsstrategie

Google Ads biedt verschillende biedingsstrategieën die adverteerders kunnen gebruiken om hun campagnes te optimaliseren.

Een veelgebruikte strategie is de CPC (Cost per click) biedingsstrategie, waarbij adverteerders betalen voor elke klik op hun advertentie. Met deze strategie kunnen adverteerders hun biedingen handmatig instellen en op elk moment wijzigen om de prestaties van hun campagne te verbeteren.

Een andere populaire strategie is de CPA (Cost per acquisition) biedingsstrategie, waarbij adverteerders betalen voor elke conversie op hun advertentie. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van machine learning om biedingen te optimaliseren en te bepalen welke biedingen het meest waarschijnlijk tot conversies zullen leiden.

Daarnaast biedt Google Ads ook biedingsstrategieën voor specifieke doelen. Voorbeelden zijn het maximaliseren van conversies, het maximaliseren van klikken, het maximaliseren van conversiewaarde en het targeten van ROAS (Return on ad spend).

Het kiezen van de juiste biedingsstrategie is afhankelijk van de doelen en behoeften van de adverteerder. Dit vereist vaak experimentatie en testen om de meest effectieve strategie te vinden.

SEA Optimalisatie door
The Marketing Captain

Naast SEA-adverteren is ook zoekmachine optimalisatie (SEO) een belangrijk onderdeel van online marketing. Het verschil tussen SEO en SEA is dat SEO zich richt op het optimaliseren van organische resultaten in zoekmachines, terwijl SEA zich richt op het plaatsen van betaalde zoekresultaten bovenaan de zoekresultatenpagina’s.

Het optimaliseren van pagina’s en landingspagina’s voor SEO zorgt ervoor dat je op lange termijn organisch goed vindbaar bent in zoekmachines. Het gebruik van call to actions op de landingspagina’s kan hierbij helpen om conversies te genereren.

Als The Marketing Captain kan ik je helpen bij zowel SEO als SEA optimalisatie, om zo het beste uit jouw online marketing te halen en de juiste zoekwoorden en biedingsstrategieën te kiezen voor een succesvolle campagne.

“Adverteren op internet is als vissen in een zee vol potentiële klanten. Het is aan jou om het juiste aas en hengel te kiezen om ze te vangen.”

Foto-225px

© TMC Amsterdam, NL

Hulp nodig bij de juiste koers? Graag help ik je de juiste koers naar jouw (online) groei te vinden. Plan een afspraak in mijn agenda of neem direct contact met mij op!